Skip to content

Office 365 Mailbox PST Download

Office 365 Mailbox PST Download

Office 365 üzerindeki kullanıcıların işten ayrılması durumunda ilgili mail dosyalarını PST olarak download edebilmektesiniz.

Kullanıcının maillerine daha sonradan portal üzerinden erişebilmemiz için Office 365 yönetici kullanıcımıza aşağıdaki hakları vermemiz gerekmektedir.

Aşağıda Member kısmına eklediğim kullanıcı portal üzerinde yöneticisine yetkisine sahip kullanıcıdır.


Yukarıdaki benzer işlemleri farklı bir grup içinde gerçekleştiriyoruz.


Not: İlgili hakları verdikten sonra 48 saat beklemeniz gerekmektedir.

Son aşamada ise 48 saat bekledikten sonra Litigation özelliğini aktif ettiğiniz kullanıcı ile ilgili maillere ulaşıp ulaşamadığımızın testini gerçekleştirebiliriz.


Karşımıza çıkan seçenekte sadece 1 kullanıcının maillerine ulaşmak istediğimiz için “Specify mailbox to search” seçeneğini seçerek hangi kullanıcının maillerine ulaşacaksak ilgili kullanıcıyı aşağıdaki gibi ekliyoruz.


Bir sonraki seçenekte aşağıda bize ilgili kullanıcının tüm maillerine mi yoksa sadece arama kriterlerine göre mi maillerini çekeceğini sormaktadır.

Arama Kriterleri ; Şu kişiden gelen mailler , Şu kişilere göndereilmiş mailler , Şu tarih aralığı gibi seçenekleri belirtebilirsiniz.

Ben tüm datayı görmek istediğim için aşağıdaki seçeneği seçerek ilerliyorum.


Finish diyerek kuralımızı tamamlıyoruz.


Panel üzerinden aşağıdaki gibi ilgili kullanıcının mailbox boyutuna göre kurtarılan maillerin indirilmeye hazır hale gelmesini beklemeniz gerekmektedir. Status kısmındaki “Estimate Succeeded” onayını aldıktan sonra maillerimizi bilgisayarımıza PST olarak indirebilmekteyiz.


PST’yi indirdikten sonra Outlook’a eklediğimizde kullanıcının tüm maillerine ulaşabileceğiz.