Skip to content

SCVMM 2012 R2 SQL Server Kurulumu Bölüm 2

SCVMM 2012 R2 SQL Server Kurulumu Bölüm 2

Bu bölümde SCVMM 2012 R2 kurabilmemiz adına gerekli olan SQL kurulumunu gerçekleştireceğiz. SCVMM 2012 R2 versiyonun desteklediği SQL versiyonları aşağıdaki gibidir.


Kuruluma başlıyoruz.


SQL Setup’ını çalıştırdıktan sonra aşağıdaki gibi “New SQL Server stand-alone installation or add features to an existing installation” seçeneğini tıklıyoruz.


SQL otomatik olarak System Check etmektedir ve uygun olmayan bir durum söz konusu ise bizi uyarmaktadır.Şuan herşey kuruluma uygun olduğu için aşağıdaki gibi herhangi bir hata ile karşılaşmadık.


SQL Server’ımıza ait lisans bilgileri girdikten sonra “Next” seçeneği ile devam ediyoruz.


Kurulum sözleşmesini kabul ederek Next seçeneği ile devam ediyoruz.


Kurulum sırasında gereksinim duyduğu güncellemeleri aşağıdaki gibi göstermektedir “Next” seçeneği ile güncellemeleri indirerek kurmasını sağlıyoruz.


Güncellemeler indirilmektedir.


Güncelleme sonrası tekrar bir check işlemi yapmaktadır “Next” seçeneği ile devam ediyoruz.


Setup Role kısmında kurulum yapacağımız SQL feature larını seçeceğiz.


SCVMM 2012 R2’nin gereksinim duyduğu SQL özellikleri aşağıdaki gibidir. Sadece gerekli olan özellikleri kurmak karmaşıklığı azaltarak bize performans kazandıracaktır.


Gerekli olan bileşenler aşağıda görüldüğü gibi sorunsuzca kurulmuştur “Next” seçeneği ile devam ediyoruz.


Varsayılan şekilde bırakıyoruz ve “Next” seçeneği ile devam ediyoruz.


Kurulum yapacağız sunucu üzerinde gerekli boş alan kontrolleri yapılmaktadır “Next” seçeneği ile devam ediyoruz.


Server Configuration : Bu bölümde dikkat edilmesi gereken bir seçenek bulunmaktadır. Collation Tab’ındaki bilgiyi “SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS” olarak yapılandırmanızı tercih ederim.


Database Engine Configuration : Bu bölümde SQL sunucumuzu yönetmeye yetkili olacak olan administrator account bilgisini ekliyoruz. İlgili birimi doldurduktan sonra “Next” seçeneği ile devam ediyoruz.

Error Reporting : Bu kısmı “Next” seçeneği ile geçiyoruz.


Installation Configuration Rules: Bileşenlerin kurulum öncesi hazır olduğu görüyoruz “Next” seçeneği ile devam ediyoruz.

Ready to Install : Install butonuna basarak kurulumu başlatıyoruz.



Kurulumu başarıyla tamamlıyoruz. SCVMM 2012 R2 yazılımı için gerekli olan SQL database altyapısını hazırlamış bulunmaktayız.