Skip to content

Dynamics CRM Voice Of The Customer – 2

Dynamics CRM Voice Of The Customer – 2

Önceki makalemizde Dynamics CRM Voice Of The Customer ın nasıl yükleyeceğimizi ve ilk anketimizi nasıl yapacağımızı yayınlamıştık. Öncelikle o yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

Hazırladığımız anketlerin ilk ayarlarını yapmak ve müşterilerimize iletmek için yapmamız gerekenler aslında oldukça basit. Ankette survey görünümüne geçiyoruz ve sırası ile tüm tablardaki ayarları kendimize uygun şekilde uyarlamaya başlıyoruz.

Closed Date, anketimizin hangi tarihe kadar aktif kalacağını belirler. Restrict Multiple Completions her anket için birden çok geri dönüş yapılıp yapılmayacağına, izin verilip verilmeyeceğini belirler. Anonymous Response ise anketlere oluşan isimsiz geri dönüşlere izin vermektedir. Use Captcha ayarını açarsak anket açılımında bize güvenlik için captcha girmemizi ister.

Theme bölümünden anketler için oluşturabilceğimiz temaları seçebileceğimiz gibi otomatik olarak gelen varsayılan temayı da kullabilirsiniz. Aynı zamanda anketin sağ köşesinden kendi logonuzu ekleyebilirsiniz.

Artık anketimiz hazır. Invitation Link Text alanı CRM içerisinden yapacağımız mail atımlarında mailin içine koyduğumuz email snippet linkinin görünümdeki yazı halinin çıktısını vermekte. Email Snippet linkini sadece CRM içerisinden attığımız mail içerisine eklememiz gerekmekte. Mail atılırken arka planda oluşan esas link, mail içerisine eklenmekte ve ilgili link ile açılan anket o mail ile ilişkilendirilerek geri dönüş olarak CRM içerisinde anket dönüşlerine kayıt olmaktadır.

Eklediğimiz alanlar kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda oluşmaktadır. Ama her anket sadece geri dönüş almak için değil; artı o dönüş doğrultusunda bir aksiyon almamız gerekebilir. Anket dönüşlerine ekleyeceğimiz akışlar (workflow) ile satış ekibine yeni görev (task) atayarak sürecinizi tamamlamak isteyebilirsiniz.