Skip to content

Kullanıcılardaki kişilerin tamamını export etme

Kullanıcılardaki kişilerin tamamını export etme

Office 365’te bulunan bütün kullanıcıların Outlook’larına ekledikleri kişileri çekme ve CSV dosyasına export etme işleminden bahsedeceğim.

Office 365’te bütün kullanıcıların Outlook’larında bulunan kişileri aşağıdaki komutla birlikte bir hesaba yönlendirmemiz gerekiyor.

$users = Get-Mailbox -Resultsize Unlimited

foreach ($user in $users) {

Search-Mailbox -Identity $user.UserPrincipalName -SearchQuery “kind:contacts” -TargetMailbox [email protected] -TargetFolder AllContacts

}

Bu komut içerisinde sadece kırmızı ile işaretlediğim alanı doldurmanız yeterli olacaktır. Bu işlem, hangi kullanıcıya bütün kişilerin ekleneceğini belirtmektedir.

Bu komutu çalıştırdıktan sonra, belirttiğiniz kullanıcının Outlook hesabına ise aşağıdaki gibi klasör içinde bütün kişiler gelecektir.

Daha sonra bütün kullanıcıları CTRL+A ile seçip kendi kişiler klasörümüze yapıştırıyoruz.

Buraya kadar yaptığımız adımlar ile Office 365’te bulunan bütün kişileri tek bir kullanıcının hesabında toplamış oluyoruz. Şimdi ise, bunu Export etme işlemine geldi.Bunun için Outlook Export işlemini kullandığımızda yeterli verimi alamadığımdan dolayı, aşağıdaki sayfadan Code Two ürünü bir export aracı indirip kuracağız. Bu araç sadece Outlook içine bir eklenti olarak kurulacaktır.

Eklentiyi indirip kurduysanız eğer, sırada export işlemi var. Bu işlem için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • Eklentiyi indirip kurduktan sonra, Outlook’unuzda sağ üst köşede bir Export butonu göreceksiniz, buraya tıklayalım.
  • Açılan pencerede Export ederken hangi özelliklerin gelmesini istiyorsak ayarlamak için ADD butonuna tıklayalım.
  • Field Chooser adlı alandan istediğiniz özellikleri seçip Insert diyelim. Benim tavsiyem Full Name ve E-mail 1 Address olacaktır.

Bu işlemlerin ardından to file: kısmından hangi alana export etmek istediğinizi doldurmanız gerekiyor. Export edileclek alanı seçtikten sonra son adım ise, sağ altta bulunan Export butonuna tıklamak olacaktır. Bu butona tıkladıktan sonra bütün kullanıcıları bir csv dosyasına çıkaracaktır.